Spoločná poľovačka 9.11.2013

22.03.2014 15:03

Každý poľovník netrpezlivo čaká na začiatok spoločných poľovačiek. Tento čas už prišiel. Prvá spoločná poľovačka sa podľa schváleného plánu spoločných poľovačiek konala 9.11.2013 v časti revíru „ Lapanč“ a „Korpaš“. Aj napriek sychravému počasiu sa prevažná časť našich členov zišla na mieste zrazu včas. Po úvodných slovách predsedu združenia Ing. Slavomíra Čurného sa ďalšieho priebehu ujal vedúci poľovačky a zároveň aj poľovný hospodár Ing. Peter Novotný.  Oboznámil zúčastnených o priebehu poľovačky a aká zver sa bude loviť. Zároveň všetkých upozornil na dodržiavanie bezpečnosti pri narábaní so zbraňou a hlavne o bezpečnosti pri streľbe na zver.  Priebeh poľovačky bol naplánovaný na dva hony. V prvom hone v časti poľovného revíru „Lapanč“ pekne zapracovali poľovnícke psy a aj pomocou nich bol ulovený jeden diviak vo vekovej kategórii prasa.

V druhom hone v časti „ Korpaš“ aj napriek výskytu diviačej zveri  už nebol žiaden úlovok. 

Poľovačka skončila s jedným uloveným prasiatkom ale zato s nádherným pocitom  v poľovníckom srdci. Na tejto poľovačke sme mali možnosť zistiť že máme v revíri dostatok diviačej zveri. Pozorovaná bola aj zver srnčia a jelenia.

Na záver už len treba poďakovať honcom a vodičom psíkov, ktorí odviedli skvelú prácu a so slovami LOVU ZDAR  sa tešiť na ďalšiu spoločnú poľovačku.

 

Foto:

pzvelkysaris.webnode.sk/fotogaleria/a2013/#a20131109-084015-jpg



 

© 2013 Všetky práva vyhradené pzvelkysaris. Design by António

Tvorba webových stránok zdarmaWebnode