Silvestrovský jazvec

 

Potrebujeme:

Jazvečie mäso, domáce trnkové alebo ríbezľové víno, koreňovú zeleninu bielu: 1.zeler, 3-4 petržlenu, 5-7 strúčikov cesnaku, 20 zrniek nového korenia, 30-40 zrniek čierného korenia, soľ, 30 zrniek jalovca, mleté korenie, bobkový list.

Ako na to:

 

Pomaly rozmrazeného jazveca osušíme a primerane osolíme. Po dvoch hodinách zalejeme marinádou. Tú si pripravíme z trnkového vína do ktorého vmiešame na kocky nakrájaný zeler, petržlen, celé korenie, jalovec a bobkový list. Tak necháme 1-2 dni v chlade. Pred pečením mäso poukladáme do pekáčov, prípadne ho ešte mierne nasolíme, nakoreníme a nacesnakujeme, podlejeme čistým trnkovým vínom. Marinádu už nepoužijeme. Zakryté mäso pečieme 2 až 3 hodiny za stáleho podlievania výpekom. Pred dopečením odkryjeme a pripečieme.

 

© 2013 Všetky práva vyhradené pzvelkysaris. Design by António

Tvorba webových stránok zdarmaWebnode